Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Fristående kurser

Rikt utbud av fristående kurser & sommarkurser
I en värld där musikutvecklingen står i ständig och snabb förändring är det viktigt att kunna skaffa sig uppdaterade kunskaper. Med andra ord kunna bygga på sina tidigare kunskaper och utbildningar för att bredda och fördjupa sina musikaliska och pedagogiska färdigheter i ett livslångt lärande.

rockkonsert

Inledning

Vi erbjuder ett hundratal kurser som varje år fortbildar yrkesverksamma musiker, musiklärare och kyrkomusiker från hela Sverige. Dessutom ges ett antal kurser som riktar sig till en musikintresserad allmänhet. Utbudet spänner över ett brett fält, från elektroakustisk musik, musikteori, världsmusik och körledning till musikproduktion, multimedia och Västafrikanska rytmer och danser.

Omfattningen på kurserna varierar från mindre 7.5–15 poängskurser upp till 60hp. 1 års heltidsstudier motsvarar 60 högskolepoäng.

Läs mer om Musikhögskolans fristående kurser på Lunds universitets hemsida
Kurser ges också vid ODEUM i Lund men administreras av Musikhögskolan i Malmö.

Kurserna sökes på antagning.se. Nästa sökomgång blir för kurser med start ht20 och den öppnar på antagning.se den 16/3-15/4 2020. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Behörighet och antagning

Alla med den behörighet som krävs är välkomna att söka Musikhögskolans fristående kurser oavsett vilket utbildningskansli som står som ansvarig.

För antagning till samtliga kurser måste du uppfylla villkoren för grundläggande behörighet för högskolestudier. Läs mer om:

Grundläggande behörighet på lu.se

Behörigheter och urval vid Musikhögskolan i Malmö

För vissa kurser krävs särskild behörighet, vilket framgår i informationen under respektive kurs.
Till ansökan skall handlingar, som styrker såväl grundläggande behörighet som särskild behörighet för högskolestudier bifogas

Preliminär information om kursstart etc. hittar du här!

 

Antagningsprocessens olika steg

1.    Gör en anmälan till önskad kurs på antagning.se under perioden 16/3-15/4 alt. 15/9-15/10.
2.    Om det till kursen finns en särskild behörighet som kräver antagningsprov eller dylikt blir du i maj månad kontaktad av kursansvarig lärare med information om detta.
3.    Antagningsbesked skickas via mail från antagning.se 9 juli, vill du gå kursen måste du tacka ja senast den 24 juli!
4.    Information om kursstart etc. läggs ut här i maj/juni, mer information skickar kursansvarig lärare ut via mail i början/mitten av augusti.
5.    Musikhögskolan i Malmö praktiserar webbregistrering, aktivera ditt studentkonto i studentportalen. Majoriteten av höstens kurser har öppet för webbregistrering 24/8-30/8.
Vid problem kontakta Sara Engblom, sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se
6.    Läs mer om hur du aktiverar ditt studentkonto här:
http://www.lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto 

Studieuppehåll och avbrott

Läs mer om hur du gör när du måste avbryta dina studier.

Studieuppehåll och avbrott

Anmälan:

Du anmäler dig till våra kurser och program på antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Hösttermin
ca 15 mars  Webbanmälan öppnar
ca 15 april  Sista anmälningsdag

Vårterminen
ca 15 september Webbanmälan öppnar
ca 15 oktober Sista anmälningsdag

Sommarkurser
ca 19 februari 
Webbanmälan öppnar
ca 15 mars  Sista anmälningsdag

Läs mer om viktiga datum på antagning.se

Kontakt

Sara Engblom
Kursadministratör
e-post: sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se
Tel: 040-32 54 19